Com es balla el vals?

A les classes de 3r hem començat a ballar un ball de saló: el vals. Segurament les famílies ja ho sabeu bé, perquè els vostres fills hauran practicat els passos a casa o us hauran demanat que balleu amb ells. Vam engegar el tema del vals fa dues setmanes, i com que fa una setmana feia tan bon temps… ¡ens va anar de perles fer la classe de música a la vorera del pati i practicar el ball amb un solet molt bò!

El vals és un ball de tres temps molt adequat per a introduir el compas que estem treballant ara mateix a tercer: el tres per quatre. Així, els alumnes poden notar pel seu propi peu (mai més ben dit!) la diferència rítmica entre una cançó amb un compàs de tres temps i una altra amb un compàs diferent (com per exemple, el pas-doble).

Aquí teniu un petit vídeo d’uns ballarins que el posen en pràctica, prou més ràpid, cal dir, que el vals que nosaltres hem estat ballant a classe.

També us deixo un vídeo d’un vals de competició (un vals vienes, en aquest cas). Parlant del vals hem comentat l’existència de les competicions de ball, i podeu notar que el vals de competició es prou diferent del què hem ballat a classe, ja que els ballarins fan moltes voltes i alguns passos un poquet diferents. Tot i així, el vals que sòna segueix sent una cançó de tres temps:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>