Embarbussaments musicals

Els alumnes de 3r estan aprenent moltes coses noves a l’aula de música, aquest curs. I és que amb aquesta edat podem ampliar molt el contingut de l’àrea perquè ells són capaços d’interpretar música d’una forma molt més complexa que abans.

Entre d’altres coses noves, el desenvolupament vocal és molt complet i a la classe de música el treballem mitjançant diversos exercicis de calfament vocal (exercicis de vocalització, respiració i control de la veu) i d’algunes cançons com cànons o aquest embarbussament musical que portem avui per a què els xiquets i xiquetes de 3r millorin la dicció.

Aquest exercici d’estudi és important perquè és la base de l’estudi de la música: per a estudiar una partitura o per a estudiar flauta, en un futur inmediat, sempre ho farem així, començant lent i acabant ràpid.

Hem explicat a classe com cal estudiar un embarbussament: primer cal dir-lo a una velocitat lenta, després normal i finalment ràpida. Probarem d’augmentar la velocitat però en el moment que a una determinada velocitat l’embarbussament no ens surt sense parar, tornarem a dir-lo d’una manera més lenta.

Jo sóc un pobre ma, me, mi, mo, músic de carrer

Que sempre que jo pac, pec, pic, poc, puc toco el què sé.

D’un lloc a l’altre bas, bes, bis, bos, busco algún diner,

Si em feu callar jo em ma, me, mi, mo, mu, jo em moriré.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>