Flauta: Cant de joia (Beethoven)

L. V. Beethoven

Els alumnes de 5è estàn treballant amb la flauta dolça el “Cant de joia”, potser la melodía més famosa de Beethoven. Aquesta bella melodía és el tema principal del quart moviment de la Novena Sinfonía d’aquest compositor.

Aquí us deixo un wix de Luis Belmonte, mestre de música, per a que practiqueu amb la flauta. Us fixareu que té unes poques diferències respecte a la partitura que tenim al nostre llibre: la primera nota de la melodía és una blanca mentre que nosaltres tenim dues negres, però això no afecta a l’estudi, fixeu-vos en fer-ho tal i com ho hem fet a classe (com està al nostre quadern).

 

Cant de joia

 

També us deixo diversos vídeos de l’obra original i les seves variacions, ja que, com comprovareu, ha estat una obra utilitzada per a pel·lícules, anuncis, etc.

Aquí teniu una versió d’orquestra i cors espanyols i una altra d’orquestra i cor japonesos: fixeu-vos en el multitudinari cor que els acompanya i que quasi no cap en un estadi de futbol.

I senyores i senyors: aquí tenim un flashmob del cant de joia de Beethoven!! Per a que després es digui que la música clàssica està passada de moda, res més lluny de la veritat! Normalment els flashmobs (queda pendent explicar el que són exactament, però ho deixarem per a més avant) són un acte espontani, això vol dir que es fan senzillament per diversió, però el següent és per a celebrar l’aniversari del Banc Sabadell. Aquí us el deixo:

Per acabar, aquí hi teniu el musicograma en vídeo per poder seguir tot el quart moviment d’aquesta preciosa sinfonía:

Actualment surt a dos anuncis diferents en la televisió, us heu fixat? Fixeu-vos-hi aquesta setmana i escriviu un comentari a aquest bloc si sabeu de què són els anuncis. Us dono una pista d’un d’ells: aquesta melodía sòna tocada per la botzina de cotxes i camions.

*IMPORTANT: Per a deixar un comentari a aquest article, heu de fer click a sota d’aquesta línia, on hi ha un seguit de opcions marcades en color roig, en la que diu “Leave a comment”

5 comments

 1. Angel Mola Audi-5A says:

  Un anunci de Banc Sabadell del mes de l’agost del 2012 i un de Mutua Madrilenya que és d’aquest mes:Febrer 2013.

 2. judith 5a says:

  He vist un de mutua madrileña i també un de banc sabadel.

 3. admin admin says:

  Molt bé! Us heu fixat molt els dos! Hi ha un altre, però ara no recordo de què és, quan el vegi ho escriuré.

 4. admin admin says:

  Ja l’he tornat a veure! És l’anunci de la temporada de futbol de Canal +

 5. Angel Mola Audi says:

  També hi ha un de David Beckham patrocinant el nou dispositiu anomenat SAMUSUN Galaxy Note:
  L’enllaç és aquest:
  http://www.youtube.com/watch?v=Xn8jkyu88bw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *