Embarbussaments musicals

Els alumnes de 3r estan aprenent moltes coses noves a l’aula de música, aquest curs. I és que amb aquesta edat podem ampliar molt el contingut de l’àrea perquè ells són capaços d’interpretar música d’una forma molt més complexa que abans.

Entre d’altres coses noves, el desenvolupament vocal és molt complet i a la classe de música el treballem mitjançant diversos exercicis de calfament vocal (exercicis de vocalització, respiració i control de la veu) i d’algunes cançons com cànons o aquest embarbussament musical que portem avui per a què els xiquets i xiquetes de 3r millorin la dicció.

Aquest exercici d’estudi és important perquè és la base de l’estudi de la música: per a estudiar una partitura o per a estudiar flauta, en un futur inmediat, sempre ho farem així, començant lent i acabant ràpid.

Hem explicat a classe com cal estudiar un embarbussament: primer cal dir-lo a una velocitat lenta, després normal i finalment ràpida. Probarem d’augmentar la velocitat però en el moment que a una determinada velocitat l’embarbussament no ens surt sense parar, tornarem a dir-lo d’una manera més lenta.

Jo sóc un pobre ma, me, mi, mo, músic de carrer

Que sempre que jo pac, pec, pic, poc, puc toco el què sé.

D’un lloc a l’altre bas, bes, bis, bos, busco algún diner,

Si em feu callar jo em ma, me, mi, mo, mu, jo em moriré.

Núvol de paraules: els gèneres musicals actuals d’un cop de vista

Aquí us deixo el gran núvol d’etiquetes interactiu que agrupa mots musicals referents al gènere de les diferents músiques que existeixen.

El creador, Glenn McDonald, és el propietari d’una emissora de ràdio, i a més és l’enginyer de la companyia The EchoNest, empresa que es dedica a oferir programari i aplicacions de música interactives a mitjans de comunicació. Aquest home va tindre la idea de demanar al públic de la seva ràdio que cridés a la ràdio donant noms de gèneres musicals i grups. Per tant, el núvol de paraules és en realitat el treball de molts oients de ràdio.

Aquest super-núvol funciona d’aquesta manera: ens mostra un munt de gèneres musicals que podem seleccionar, de manera que quan fem clic a sobre d’ells escoltem una petita mostra del gènere musical. Si a més fem clic a la fletxa que hi ha al costat de cadascún, ens porta a un altre núvol de grups i intèrprets musicals d’aquest estil.

IMPORTANT!! Si quan esteu a la pàgina del núvol premeu les tecles “Control + F”, se us obrirà un petit buscador a la part de dalt dreta. Podeu cercar paraules a la pàgina mitjançant aquest buscador, d’aquesta manera:

Captura_de_pantalla_2015-02-07_a_las_12_30_50

 

Apareixeran ressaltades totes les paraules del núvol. Us pot ajudar molt a trobar els gèneres que us interessen.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Heu de trobar un gènere (o subgènere) nou, que no coneixieu, heu de clicar-lo i buscar un grup d’aquest gènere que us agradi.

Després amb aquestes dos dades (el nom del tipus de música que heu triat, i el del grup musical), cal que contesteu el formulari que hi trobareu a sota.

Núvol: “Every noise at once”

Captura_de_pantalla_2015-02-07_a_las_12_37_52

 

Formulari:

Captura_de_pantalla_2015-02-07_a_las_13_12_27