Cançó des del número π

A 6è, aquest trimestre, hem estat veient una relació directa entre les matemàtiques i la música: la teoria dels intervals, que són mesures matemàtiques, i de quina manera influeixen directament en la sensació o les emocions que ens produeixen quan els escoltem, siguin d’una manera o d’altra.

Ara us deixo aquí una altra curiositat matemàtico-musical: una cançó feta amb els dígits que formen el número π (ja sabeu, el valor 3’14159… que ens serveix per a mesurar diàmetres de circumferències i altres conceptes geomètrics).

Així, aquest pianista ha assignat a les tecles de la mà dreta un número diferent, i les va tocant en l’ordre en què apareixen en el número π:

 

Font: aquest pou de coneixements que és youtube, gràcies a Maria Jesús Camino.

Els instruments de vent

Aqui teniu un repàs dels instruments de vent fusta i de vent metall que hem vist aquest trimestre. En el següent wix teniu la presentació que hem vist a classe i a més algunes activitats que us serviran per a repassar abans del control.

Feu clic damunt de la imatge:

Instruments de vent

A més, recordeu que ara tenim, a la nostra biblioteca musical, aquest llibre d’instruments de vent que podeu consultar. També podeu utilitzar cada tarja per a explicar com es classificaria cada instrument:

llibreinfantilvent

  • Fonts: fantàstiques activitats Educaplay i wix de Flora Terensi
  • Eines utilitzades: Keynote (presentació), Educaplay (activitats interactives), Wix (programari per a fer pàgines web)