Ha mort Paco de Lucía

Paco de Lucía, un dels nostres guitarristes més internacionals, ha mort als 66 anys d’edat a Mèxic, on estava residint actualment. Aquest guitarrista i compositor es distingeix per ser un vertader geni de la guitarra en molts camps:

En la música clàssica, és famós per la seva interpretació del “Concert d’Aranjuez”, un concert que, en la meva opinió, és un dels més bonics que s’han composat. A youtube el podeu trobar sencer, però aquí només us posaré el impresionant 2n moviment. Des del primer moment que s’escolta, aquest Adagio arriba al cor:

En la música pop, va interpretar la cançó principal d’una pel·lícula de Johnny Deep anomenada “Don Juan de Marco”, amb el cantant canadenc Bryan Adams (que per cert, és un dels cantants amb la millor qualitat musical en els concerts en directe que fa), fent de guitarrista principal a la cançó. La podeu escoltar aquí, la cançó es diu “Have you really ever loved a woman?” i és preciosa:

 

En el flamenc, és tota una icona, ja que a més d’interpretar les cançons amb una agilitat de dits i una nitidesa impresionants, va apropar aquest gènere musical a altres com el jazz, o el bossa nova. Aquí teniu una peça famosa en el flamenc, la rumba “Entre dos aguas”. Com veureu, els dits li volen!

Font: youtube

Fem un conjunt instrumental

Els alumnes de 4t, a més de practicar amb la flauta, aquest trimestre també aprenen a tocar els instruments de plaques.  A 4t el temari de música el centrem sobretot en les famílies instrumentals, i aprofitant que en aquest segon trimestre hem treballat els instruments de vent i que al tercer treballarem la percussió, farem algunes cançons combinant els dos tipus d’instruments.

Metal·lòfons, xil·lòfons i carillons i flautes sònen junts en aquest conjunt instrumental, i els sòna d’allò més bé!

Dedicatòria d’una concertista per a dos de les nostres concertistes

Fa poc dos alumnes de l’escola, Anna i Mariona Benet (guitarrista i pianista, respectivament) han anat a veure un concert a Barcelona on actuava una pianista de Corea del Sud: HJ Lim. Aquesta intèrpret està adquirint molta fama gràcies a interpretacions magnífiques dels compositors més clàssics (Beethoven, Chopin, Liszt, etc.). A l’enllaç oficial podeu escoltar part d’aquestes obres.

Anna i Mariona van tindre la sort de veure-la i aconseguir la seva signatura al programa del concert, i ens el van portar a classe:

IMG_20140211_162337

I aquí la teniu interpretant l’anomenada “Moonlight” Sonata de Beethoven (primer temps: Adagio sostenuto)

Fonts: youtube, lloc oficial de HJ Lim.