Jocs musicals!

Teniu “gana”? “Gana” de jugar?

Acabem d’inaugurar un restaurant virtual… sí, heu escoltat bé. Podeu triar el vostre menú, o si preferiu, podeu fer un “pica-pica” lleugeret. Voreu que el “menú” és molt extens i variadet.

Agafeu el què més us estimeu!

Jocs musicals

Música d’estiu!

Us desitjo a tots i totes un feliç estiu. Passeu-ho bé i descanseu!

Per a què seguiu disfrutant de la bona música, aqui al blog us deixo música d’estiu. Fixeu-vos en la barra de color roig que teniu a dalt de tot de la pàgina! Teniu des de rumba, a rock clàssic, blues, pop català, música heavy, cançons infantils i pop de tots els temps.

 1. Bryan Adams – Summer of ’69
 2. Eddie Cochran – Summertime blues
 3. Lana del Rey – Summertime sadness
 4. Brad Paisley – Beat this summer
 5. Robert Bonet – Cant a l’estiu
 6. Guanabacoa – Estiu
 7. JO_On – Estiu de gos
 8. Via Límit – Nits d’estiu
 9. Alice Cooper – School’s out
 10. Louis Armstrong i Ella Fitzgerald – Summertime
 11. Joe Satriani – Summer Song
 12. Cançó infantil – Verano y sol
 13. Los Lunnis – Canción del verano

Com diuen en anglés:

ENJOY!

Segona representació!!

Els alumnes de 5è han estat preparant des de finals del 2n trimestre una representació teatral amb música de W. A. Mozart. L’obra és la faula del lleó i el ratolí, i en els vídeos següents podeu veure l’esforç i el treball dels alumnes, que s’han preparat molt bé per a actuar davant dels alumnes de P5 i de P4.

[wowslider id="7"]

cançonsmozart

Què és el que han treballat els alumnes amb aquesta obra de teatre?

A nivell musical:

mozart1Hem de tenir en compte que la feina d’aquest trimestre no ha estat aprendre’s un seguit de cançons infantils, sinò cançons arranjades des de la música de Mozart, que implica un nivell de complexitat més alt en vocalització, entonació, impostació de la veu, caràcter… tot un seguit de trets propis de la música del classicisme. Mentre assatjavem les cançons hem parlat molt d’estos trets: per exemple, del tret de Mozart de “enganyar-mos” quan pareix que una obra va a acabar, i allargar-lo una estona més per a donar-li més importància.

Musicalment, hem treballat canvis de dinàmica (fort i piano), de caràcter (el caràcter magnànim de la cançó del lleó, o la tranquilitat que caracteritza al ratolí i la urgència amb que li advertim del perill són algunes mostres), de ritme (hem passat per tots els compassos més comuns de la música occidental: 2/4, 4/4, 3/4 i 6/8) i d’articulació (la cançó “

El ratolí surt a explorar” té diferents maneres de cantar-se, desde el legato de la primera frase fins l’staccatto del “Ràpid quan corre…”).

En fi, podriem parlar de moltes coses més que s’han treballat a nivell musical (musicología, apreciació de la melodía, estructura de la cançó, identificació auditiva de frases musicals), però no m’extendré més en aquest tema.

A nivell interdisciplinar, l’obra de teatre treballa:

 • La vocalització i la impostació de la veu: donant claredat a les paraules i aprenent a colocar i a projectar correctament la veu (respiració diafragmàtica).
 • Vocabulari del conte: sempre que treballem la cançó estem treballant vocabulari, i en aquest cas, on el treball ha estat en set cançons, el vocabulari ha estat d’allò més ric. Per als xiquets i xiquetes que tenen especial dificultat en la parla o que els falta vocabulari, és un treball boníssim per a anar ampliant-lo i treballar, al mateix temps, la dicció i la vocalització.
 • Treball en grup: la col·laboració, que tant trobem a a faltar entre els xiquets i xiquetes, sovint tant a l’escola com a casa, és molt important en la funció del cor. Aquesta col·laboració implica, en el nostre cas, l’escolta dels companys, per equilibrar la veu amb la dels altres. A més, la valoració del resultat, que ha estat excel·lent, i l’objecte de la funció, que era representar-la per als més petits de l’escola, ha unit al cor i els ha fet conscients que col·laborant amb els altres sovint es poden conseguir resultats més òptims.
 • Postura i actitud davant del públic: la colocació del cos per a dirigir-se al públic o a un auditori, la necessitat d’estar concentrats en un acte davant dels demés, són valors que també han aprés i treballat molt bé. A la classe s’ha notat una gran diferència des dels primers assajos fins a les actuacions: el nivell de concentració i de silenci ha anat creixent d’una manera espectacular en TOTS, i repeteixo, TOTS els alumnes. La implicació i l’actitud d’escolta, de respecte, i en definitiva la il·lusió pel projecte, per servir de bon exemple als petits i per millorar personalment l’actuació, és motiu d’orgull i d’alegria, doncs en aquest punt tots han col·laborat.
 • Moltes més coses de les quals podriem parlar, com l’apreciació d’obres clàssiques (a tots els alumnes els ha agradat molt la música de Mozart), que al cap i a la fi, formen part de la nostra cultura; o els valors del compromís i la responsabilitat cap als companys i cap al propi públic, que han fet que cadascú es preparés i perfeccionés el seu paper. 

Si heu llegit tot això ja podeu imaginar el què us dirè:

Pares i mares dels alumnes de 5è, podeu estar ben contents del treball que han fet els vostres fills i filles a l’àrea de música. Realment s’han esforçat de valent!