Cartas a Théo

M’he trobat, navegant per les xarxes socials, un vídeo d’una bonica versió d’un clàssic dels Beatles. El vull compartir aquí perquè, a més de tractar-se d’un tema dels reis del pop, m’he adonat de què la cantant, Paula Piqueres, és una amiga i companya meva del conservatori de Castelló.

Cartas a Théo és un grup nascut ja fa uns anys a Castelló i que presenta moltes influències de la música pop anglesa, encara que normalment canten en castellà. Com veieu, fan música amb un gust molt elegant. És “cosa fina”, com s’acostuma a dir. A més, el vídeo està molt ben fet, i és que la cantant, Paula, té la seua experiència amb la fotografía i la realització. Enhorabona, companya! Tens una veu preciosa!

Disfruteu aquesta versió de “I’ve just seen a face”, dels grans Beatles:

Billy Jean, de Michael Jackson

Aprofitant la cançó que treballen els alumnes de 6è, enllacem un vídeo a la primera actuació coneguda de Michael Jackson ballant el seu famós “moonwalk”. Es tracta de la cançó Billy Jean, famosa i versionada moltíssimes vegades per diversos artistes.

michael-jackson-orb

Molt més tard, en una entrevista, parlaría d’aquella primera actuació, dels nervis que va passar i de la tristesa que va sentir al sortir de l’escenari, ja que li va parèixer que no havia fet una bona actuació. És estrany escoltar-li aquestes declaracions després de la qualitat musical que demostrava, ja siga vocalment o amb el ball. Cal considerar, però, la duresa de la disciplina que tenia a casa a l’hora d’assajar quan era petit. Ell i els seus germans es passaven moltes hores perfeccionant veu i cos sota els ulls del seu pare, possiblement per això Michael sempre va sentir la necessitat de reviure una infantesa perduda.

Aquí teniu el vídeo:

Capbussant-nos per youtube, podem trobar versions tan bones com la següent, del noi de Corea del Sud Sungha Jung. Té 15 anys i el seu somni és ser guitarrista professional.

 

I per últim, deixem el flash mob de la cançó Beat It, que es va fer a una plaça d’Estocolm, com a homenatge poc després de la seva mort: