Ha arribat la Primavera

Ha arribat la Primavera a l’escola!

L’any passat ja vam parlar d’obres que parlen d’aquesta estació: La Primavera de Vivaldi i La Consagració de la Primavera d’Stravinsky.

 

Avui completem la informació amb dos cançons de grups actuals que parlen també d’aquesta estació:

Primavera (Estopa) en versió acústica

Amagada Primavera (Txarango)

 

Alumnes de 6è: parlant d’espirituals!

Per a que gaudiu recordant vells temps (principis del 2n trimestre) aqui us deixo un video que de segur us agradarà: un espiritual famosíssim, When the Saints go marching in, que aquest noi amb la seva impresionant veu ha enregistrar ell solet com si fos un cor.

Font: youtube

 

Entreteniment: High Note

Per als què no sabeu què fer ara a les vacances, us deixo uns dibuixos animats per a que passeu l'estona.

High Note (Nota Aguda) és un curt d'animació dirigit per Chuck Jones. Va ser publicat originalment el 3 de desembre de 1960 i no té diàleg, confía únicament en l'animació i la música per conduir la trama.

 


Font: Diridirita (blog de David, un profe de música de Burgos)

El cant de joia de Beethoven: els anuncis de televisió

Com molt bé han apuntat Àngel i Judith, de 5è, en l’anterior entrada sobre el tema, hi han dos anuncis actualment que utilitzen el tema principal de la Simfonía núm. 9 de Beethoven: un és d’una agència d’assegurances i l’altre d’una temporada futbolística a un canal de televisió.

Fixeu-vos en què en tots els anuncis de futbol es solen utilitzar músiques amb un caràcter solemne i triomfant, com és el cant de joia de Beethoven. També s’ha utilitzat per a aquests anuncis el tema principal de la banda sonora “Pirates del Carib”, que teniu aquí:

Així com altres grans peces clàssiques amb molt de caràcter, com la “Cavalcada de les Walkiries”, de Wagner:

 

Què pretenen els anunciants utilitzant aquest tipus de música per a l’esport rei?

No penseu que les escullen per casualitat ni molt menys. L’elaboració d’un anunci passa per un estudi detallat i ben fonamentat en les emocions que produeix el producte que es ven (en aquest cas el futbol) al públic. El desig de despertar un sentiment d’èxit i l’esperit de victòria és el que es reflexa en aquestes músiques, que li donen proporcions èpiques als 2 o 3 minuts que pot arribar a durar un anunci de futbol.

Inclús el “We are the champions” de Queen, ha estat una cançó que ja s’identifica totalment amb aquest esport.