Rasta Star

Els alumnes de 4t han començat aquesta setmana una nova cançó. No oblideu mirar el deures. Aquí teniu el quadern virtual (fet per Luis Belmonte) per a estudiar la cançó:

Rasta Star

Font: donlumusical.wordpress.com

L’estranya joguina

Els alumnes de P4 estàn treballant les joguines, així que aquí us deixo una cançó-endevinalla molt bonica per a què l’escolteu i la llegiu:

 

 

L’estranya joguina

UN VESPRE, QUAN JO ERA PETIT

-HO RECORDO BÉ-,

EL PARE, EN TORNAR DEL TREBALL,

VA DUR UN PAQUET MOLT GRAN.

SORPRÈS, EL VAIG DESEMBOLICAR;

AMICS, QUÈ DEURÀ SER?

SI ELS NUSSOS FEIEN EL TOSSUT,

JO HO ERA MOLT MÉS QUE ELLS.

FA ZIPPP!… I ES MOU,

I TOPPP!, SI EN TÉ PROU,

BRRRRRUMMM! QUIN ENRENOU!

QUÈ DEU SER, AMICS,

QUE EM VE TAN DE NOU?

SALTA I BALLA COM UN OU.

EN VEURE’L, JO VAIG OBRIR UNS ULLS!

VAIG QUEDAR SORPRÈS.

TENIA DOS PIUETS VERMELLS,

TALMENT DOS BARRUFETS.

PRIMER, VAIG TOCAR EL PRIMER,

I L’ALTRE DESPRÉS;

CORRIA AMUNT I AVALL PEL PIS,

JO ME L’ESCOLTAVA COM…

TORNADA

I GIRA-LI QUE TOMBA-LI,

DEL DRET A L’INREVÉS;

ARA SE’N VA SOTA EL SOFÀ;

EL BUSCO I JA NO HI ÉS!

EL PARE RIU, QUE RIU, QUE RIU,

JO VINGA A PLORAR.

PERÒ EL SOL VA TORNAR A BRILLAR

QUAN EL VAIG PODER ESCOLTAR.

TORNADA

ELS ANYS, AMICS, PASSEN VOLANT

I CAL SEMBRAR A TEMPS.

ARA QUE JA M’HE FET GRAN,

TINC UN PETIT HEREU.

TÉ UNA JOGUINA QUE JO SÉ

N’ESTÀ EMBADALIT,

PERQUÈ TÉ DOS PIUETS VERMELLS,

TALMENT DOS BARRUFETS…

Ja sabeu de quina joguina es tracta?

Flauta: Cant de joia (Beethoven)

L. V. Beethoven

Els alumnes de 5è estàn treballant amb la flauta dolça el “Cant de joia”, potser la melodía més famosa de Beethoven. Aquesta bella melodía és el tema principal del quart moviment de la Novena Sinfonía d’aquest compositor.

Aquí us deixo un wix de Luis Belmonte, mestre de música, per a que practiqueu amb la flauta. Us fixareu que té unes poques diferències respecte a la partitura que tenim al nostre llibre: la primera nota de la melodía és una blanca mentre que nosaltres tenim dues negres, però això no afecta a l’estudi, fixeu-vos en fer-ho tal i com ho hem fet a classe (com està al nostre quadern).

 

Cant de joia

 

També us deixo diversos vídeos de l’obra original i les seves variacions, ja que, com comprovareu, ha estat una obra utilitzada per a pel·lícules, anuncis, etc.

Aquí teniu una versió d’orquestra i cors espanyols i una altra d’orquestra i cor japonesos: fixeu-vos en el multitudinari cor que els acompanya i que quasi no cap en un estadi de futbol.

I senyores i senyors: aquí tenim un flashmob del cant de joia de Beethoven!! Per a que després es digui que la música clàssica està passada de moda, res més lluny de la veritat! Normalment els flashmobs (queda pendent explicar el que són exactament, però ho deixarem per a més avant) són un acte espontani, això vol dir que es fan senzillament per diversió, però el següent és per a celebrar l’aniversari del Banc Sabadell. Aquí us el deixo:

Per acabar, aquí hi teniu el musicograma en vídeo per poder seguir tot el quart moviment d’aquesta preciosa sinfonía:

Actualment surt a dos anuncis diferents en la televisió, us heu fixat? Fixeu-vos-hi aquesta setmana i escriviu un comentari a aquest bloc si sabeu de què són els anuncis. Us dono una pista d’un d’ells: aquesta melodía sòna tocada per la botzina de cotxes i camions.

*IMPORTANT: Per a deixar un comentari a aquest article, heu de fer click a sota d’aquesta línia, on hi ha un seguit de opcions marcades en color roig, en la que diu “Leave a comment”

Toquem “In the mood”!

Els alumnes de 6è, enllaçant el tema del jazz, estàn assajant amb la flauta la cançó “In the mood”, un swing que en el següent vídeo veureu interpretat per la banda de Glenn Miller, un dels grans representants del jazz de principis de segle XX.

Aquí teniu la partitura en xarxa: