"Videogràfic" dedicat a la música feta amb mòvils!

Fa temps que volia dedicar una entrada a la música feta amb dispositius mòvils, ja es tracti d’ipads, d’iphones, ipods o simplement mòvils amb pantalles tàctils (els coneguts smartphones).

I és que amb els alumnes de 6è vam abordar el projecte del so i la llum parlant de la gravació professional amb taules de mescles, però vam dedicar massa poc temps a comentar un fet importantíssim: avui día tot val si ets creatiu o creativa!, encara que no ho enregistres de forma professional, perquè els programes per a produir música estàn a l’ordre del día. I per a mostra un botó: aquí us deixo uns quants exemples.


El grup “Atomic Tom” demostrant que saben utilitzar molt bé els seus iphones:



 Qualsevol pot tocar i cantar un tema de la Lady Gaga:

   

 Músics professionals tocant amb alumnes d’una classe de música amb ipads:

 

Bon estiu a tots i a totes!

Des del bloc de música, us desitjo un molt bon estiu a tots i a totes les alumnes. Disfruteu de les vacances i carregueu molt les piles per a arribar, al setembre, amb un somriure als llavis i amb moltes ganes de retrobar-nos.


Bones vacances també, especialment, als alumnes de 6è. Disfruteu molt de la vida i apreneu tot el que pugueu d’ella, perquè aprendre a conviure amb els altres i no deixar de crèixer cada día és el més valuós que podeu aprendre d’ella.


Ah! I recordeu que encara que no estigueu a l’escola l’any que ve, ja sabeu com funciona aquest bloc i podeu accedir-hi per al què necessiteu.

Us trobaré a faltar!



6è: Projecte de la llum i el so

Els alumnes de 6è han realitzat, aquest últim trimestre, el projecte de “La llum i el so”, que engloba totes les àrees i a la música la toca especialment. Ja veureu pels dossiers dels alumnes que ens hem centrat molt en la música al segle XX, amb la investigació de suports d’àudio i l’entrevista que us han fet.


El que potser no coneixereu és que vam aprendre també com funciona la gravació a nivell professional, és a dir, l’enregistrament d’àudio dels estudis. Per això vam fer una gravació a “l’estil professional” amb un aparell de mescles i utilitzant una cançó senzilla a tres veus, les quals vam gravar per separat.


El resultat va ser tots els alumnes de 6è cantant alhora després de fer la post-producció (combinant totes les pistes que vam gravar). En total, d’un total de 50 alumnes, en la gravació en surten més de 100, gràcies a muntar diverses pistes de gravació.




Si voleu veure les fitxes que s’han treballat, mireu la secció de materials de l’àrea, bé mirant l’e-quadern o bé buscant la pàgina concreta a la barra desplegable d’aquesta pàgina.

SOS!! Se’ns han perdut els enllaços!


Es busquen enllaços a les pàgines de la Coral, dels jocs, de les endevinalles, de l’e-quadern… He entrat aquesta tarda al bloc i no estaven al seu lloc!


Hauràn agafat vacances anticipades? S’hauràn aborrit d’estar sempre esperant a la sombra de la capçalera que algú els faci “click”?? Se n’hauràn anat “con la música a otra parte”, mai més ben dit?

Potser han agafat les maletes i ja estàn a les Bahames! O potser no han fugit tan lluny…

Per favor, busqueu per aquesta pàgina i mireu on es poden haver amagat, que sense ells no podem arribar a les altres pàgines d’aquest bloc! 😉

Actualització: com podeu comprovar, ja torna a estar la barra de navegació al seu lloc. L’altre día vam tenir una petita errada i per això va desaparèixer, però ara si us fixeu, l’hem subtituit per una altra que és desplegable i així tindreu molta més informació, a més d’unes pestanyes laterals flotants que es mouen a mesura que pujem i baixem per la pàgina.

Deures de 5è A: En un mercat persa

Ja estàn anotats al calendari de música els deures de la setmana que ve de la classe de 5è A. Recordeu que us heu d’estudiar sobretot els quatre últims compassos.

Aquí us deixo la cançó completa per a què sapigueu com ha de sonar. Tingueu en compte, però, que no heu de tocar-la a la mateixa velocitat que la del vídeo, a classe l’hem vist més lenta i així ja va bé.

Us informo de què també teniu el quadre amb les posicions de la flauta a la secció de flauta d’aquest mateix bloc.
Aquesta cançó és part d’una obra de Albert W. Ketèlbey, un compositor, director i pianista anglés. L’obra es diu “En un mercat persa” i el que toqueu vosaltres és el tema central de l’obra. Si l’escolteu el reconeixereu de seguida.

Aquí us deixo el vídeo de l’obra i la història que conta:



I ara escolteu la versió d’una orquestra molt especial:




Recordatori per al grup dels instruments de vent: heu de passar-me la presentació amb el Powerpoint que vam fer per a la webquest. Envieu-la a la direcció següent: aulademusicaferreries@gmail.com