Música clàssica per a relaxar-se

Ara que ve la caloreta i que a vegades sentim la necessitat de quedar-nos quiets i descansar, aquí deixem un podcast amb música relaxant, per a que la pugueu gaudir i relaxar-vos bé. Dediqueu-vos uns minuts cada día a vosaltres mateixos, que també és molt important (i això és generalitzat, val per a alumnes, pares, mestres…).

Aquesta llista de reproducció també val per a estudiar, ja que és música equilibrada i tranquila, especialment escollida per a tranquilitzar cos i ment.

Tindreu la llista de reproducció disponible sempre a la columna de la dreta d’aquest bloc, mitjançant l’eina iVoox, un servei/xarxa social d’arxius d’àudio, on hi han programes de ràdio de tot tipus: d’educació, cultura, noves tecnologies, música, i moltíssims contes per a xiquets i xiquetes, alguns dels quals ja en parlarem més avant en aquest bloc.

Que us aprofiti!

Deures de 6è: Emplenar full d’entrevista

Els alumnes de 6è han fet una entrevista sobre la música que s’escoltava a meitat del segle XX. Aquesta activitat és part del projecte del “So i la llum” que hem fet a 6è, i on ens hem centrat en els mitjans i suports de gravació.


Una vegada feta l’entrevista l’heu de passar al formulari que hi ha a la pàgina del e-quadern. Accediu al formulari clickant aquí o bé a la pestanya de 6è d’aquest bloc.

Control de flauta de 3r

Els alumnes de tercer ja han aprés dues cançons amb la flauta. Aquesta és la segona, “Fais dodo” (“Dorm”) amb les notes SI, LA i SOL, i d’aquí uns dies tenen el control, podeu consultar-ho al nostre calendari de deures.
Aquí teniu el vídeo amb la partitura i un altre amb la interpretació amb la flauta. No fa falta que ho toqueu tan ràpid com surt als dos vídeos, ja ho sabeu.

Webquest de l’orquestra i la banda

Els alumnes de 5è estàn realitzant una webquest, és a dir, un treball de cerca d’informació a internet. Després de buscar la informació realitzen una síntesi d’aquesta en una presentació amb el Powerpoint, i finalment exposen el que han aprés a la resta de la classe amb la pissarra digital.

Ja estàn enllestint la feina, així que d’ací alguns dies ja podreu veure el resultats mitjançant les fotos i les presentacions, que pujarem aquí al bloc de música.

De moment, aquí teniu la webquest pel qui vulgui fer una ullada. Clickeu la imatge de sota per accedir-hi.Recordo al grup de 5è A que el proper dimecres teniu les exposicions de les vostres presentacions, amb les quals donarem per finalitzada la webquest. Prepareu-la bé, quedeu amb la resta del grup i acabeu la feina, perquè el dimecres només entrar a classe començarem a exposar.

Per a veure més detalls, consulteu els deures al calendari electrònic.

5è B: Autoavaluació de la webquest

Els alumnes de 5è B ja podeu entrar a fer l’autoavaluació de la webquest, que ja funciona. Clickeu aquí i accediu a l’aplicatiu.


Està revisat i jo he pogut emplenar les preguntes sense problema, vosaltres haurieu de poder entrar i fer-ho també. Recordeu que si pel que sigui veieu la pàgina molt gran (i per tant no podeu seleccionar algunes de les respostes desplegables), premeu les tecles “Control” i “-“ a la vegada i la pàgina es farà més petita.

Audicions recomanades: La Primavera

Amb l’arribada de la calor us proposem escoltar dos peces molt adients al temps en què estem:
“La Primavera” (1r moviment) de Vivaldi (1725)
Obra barroca, és a dir, de l’època entre 1600 i 1750. Aquesta obra és per a instruments de corda fregada.

 “La Consagració de la Primavera” de Stravinsky (1913)
Notareu de seguida que aquesta és molt més moderna i per tant, canvia molt de l’anterior. Notareu també que els instruments ara ja no són només de corda…