"No hay que llorar… que la vida es un Carnaval!"

Així vam cantar i ballar al pati de l’escola Ferreries a la diada de Carnaval. Vam fer una rua pel pati de l’escola i després vam berenar i ballar a les pistes.

El tema de Carnaval d’aquest any ha estat l’hort, amb les seves fruites i verdures. Els alumnes d’Educació Infantil s’han disfressat de moltes fruites i verdures, i el resultat ha estat fantàstic amb el colorit que li van donar al pati quan ballàven. A Cicle Inicial s’han disfressat d’animals de l’hort, a Cicle Mitjà de verdures, i finalment a Cicle Superior han elaborat una careta de Carnaval en forma de cistell de fruites envernissat que ha quedat molt bé.

Han estat esforços molt grans d’alumnes i de mestres que han quedat molt bé! Al pati no hi podia haver més colors.

Els alumnes s’ho van passar molt bé i van ballar la cançó de la Celia Cruz “La vida es un Carnaval” fantàsticament! Vull donar l’enhorabona als xiquets i xiquetes que van tocar a la batucada, que van caminar amb els instruments sota el sol que feia, però en ningún moment van afluixar el ritme. Tots els alumnes es van portar com uns campions!

Aquí teniu algunes fotos de la celebració:
Pròximament, penjarem més fotos a aquest bloc!

Micronotícies: la vida de Whitney Houston al cinema

La recent mort d’una de les dives de la música, Whitney Houston, ha provocat molts rumors sobre la seva vida. Un d’ells ha estat la intenció de la cantant de fer una pel·lícula de la seva vida. Aquest era un tema que el tenia parlat amb un productor de Hollywood i una possible actriu que la interpretaria a ella mateixa, però la veritat és que les negociacions sobre el projecte es van quedar estancades. Ara ha tornat a sortir el tema del film, així que potser que en un futur no molt llunyà vegem una

Músics: John Lennon

Passat ja el día de la pau, i com que a Nadal els alumnes de 6è van cantar una cançó seva, War is over, anem a recordar al músic John Lennon, un dels artistes més vinculats a la política que han existit fins ara.

L’etapa de la vida de Lennon més vinculada a les seves idees sobre la pau es situa després de deixar The Beatles i anar-se’n de Regne Unit per a establir-se a Nova York amb la seva esposa, Yoko Ono.

Era tan fort el seu compromís amb les idees pacifistes, en una època en què tots, especialment els nord-americans, estaven molt afectats per les pèrdues de familiars a la guerra del Vietnam, que John Lennon va ser l’objectiu del govern d’Estats Units, que va intentar repatriar a Lennon a Regne Unit. Finalment no ho va aconseguir i el músic es va poder quedar per a abanderar els moviments contra la guerra des de Nova York.

Un dels seus himnes, apart del famós Imagine, és Give peace a chance (Doneu una oportunitat a la pau):

Fins i tot cantants com Jon Bon Jovi han cantat aquests himnes a la pau:


Una carta de John Lennon que va arribar amb 34 anys de retard

També cal dir que John Lennon tenía unes grans inquietuds pels valors humans i per la bondad de les persones:

“Es vosté l’Steve Tilston a qui va escriure una carta John Lennon?”, es va escoltar a l’altre costat del telèfon. Steve Tilston va dir que era ell sense saber exactament a què es referia el seu interlocutor, un coleccionista americà que tenía una carta de John Lennon que mai va arribar al seu destinatari, l’artista de música folk, Steve Tilston. Aquesta carta la va escriure Lennon l’any 1971, quan Tilston tenía només 21 anys i estava començant a triomfar a Estats Units.

Fa menys de dos anys, a setembre del 2010, la carta es va fer pública. En ella, Lennon li aconsellava a Tilston que no se li pujara la fama al cap, dient-li que “la fortuna no canvia les coses importants de la vida”.

La dona de Lennon, Yoko Ono, que també va firmar la carta, va expressar la seva alegría per la recuperació del text, i va afirmar que recordava el moment en què el va escriure: “és bonic, perquè ell no pretenía ser pretenciós, era especial perquè la va escriure de músic a músic”, va explicar.

Ara, Tilston ha cumplit quaranta anys en el món de la música, ha gravat 20 discs i entre els seus fans figuren músics com Rod Steward. Tilston explica que encara que no li va arribar la carta, sempre ha seguit aquests consells a la seva vida: “sempre he tingut la teoría de que fer-te ric i tindre somnis d’avarícia pot tenir un efecte negatiu a l’hora de compondre música. Lennon, que pensava el mateix, me va donar la raó.”

La carta, que està valorada en 7.000 lliures (un poc més de 8.500 euros), està actualment en possessió d’un coleccionista americà.

Cançó del calendari

Seguim amb més cançons, però aquesta vegada cantem el calendari. Aqui teniu la lletra:

Cançó del musical infantil T.I.C. (1999)
AMLorente / RMVidal

EL CALENDARI

Dilluns estic a la LLuna.
Dimarts viatgem cap a Mart.
Dimecres admiro a Mercuri.
Dijous a Júpiter vaig.

Divendres a Venus m’arribo.
Dissabte Saturn és el punt
on tots ens trobem de parranda
i el Sol del Diumenge ens acull !

De set en set els dies van
formant setmanes tot jugant.
De quatre en quatre van desfilant
i el calendari ens van cantant.

Gener i Febrer ja ens esperen.
Després vindran Març i Abril.
Són Maig i Juny primaveres.
Juliol i Agost fan estius.

Setembre i Octubre ens sorprenen
portant-nos de nou la tardor.
Novembre i Desembre els empaiten
donant a l’hivern la fredor.

De dotze en dotze els mesos fan
la dansa per comptar un nou any.
De cent en cent els segles van
un nou mil.lenni anunciant !

Lletra: Anna M. Lorente / Rosa M. Vidal
Música: Rosa M. Vidal

Balla i canta amb les taules!

Des del bloc de Cicle Mitjà, concretament de 3r, hi ha un enllaç des d’on podeu cantar les cançons de les taules: a ritme de blues, vals o hip-hop. I si voleu aprendre la lletra, aneu directament a la direcció següent: el bloc de Rosa Maria Vidal

Ja teniu moltes cançons per practicar!!