Endevinalles musicals 1

Aquí tenim les endevinalles d’aquesta setmana:


Endevinalla número 4 (fàcil)

Un tub ple de forats
que per molt que bufis
mai no inflaràs;
els qui no ho endevinen
seran uns sonats.
Endevinalla número 3 (difícil)

T’ho dic que és net i clar
i ho sap prou bé qui el tocarà.
Encara no encertes
de què et vull parlar?


Sort, i a donar-li voltes a cap, comenteu l’entrada si sabeu la sol·lució!

Estrenem racó de classe: les endevinalles musicals


A partir d’aquesta setmana, hi haurà un racó a l’aula de música que tindrà dues endevinalles musicals: una fàcil i un altra més difícil. Tots els xiquets de Primària podràn participar-hi en la sol·lució de les endevinalles:


En el cas del cicle inicial, llegim l’endevinalla fàcil en veu alta i els alumnes es posen per parelles per a pensar en la sol·lució. Després, l’anoten en un paper que hi posen a la bústia de les endevinalles, amb el seu nom i el seu curs.

Els alumnes de cicle mitjà i de cicle superior llegeixen les dues endevinalles i després pensen en la sol·lució individualment.

Aquí al bloc anirem penjant també les endevinalles. Podeu participar des de casa amb comentaris per tal de donar-li sol·lució! Animeu-vos!!

Micronotícies: 365 tweets player, una composició original per a cada día de l’any

El compositor vasc Mikel Chamizo va crear l’any passat el primer calendari musical a Twitter. Es tracta de peces curtes per a piano inspirades en la vida quotidiana del compositor. Les seves composicions estaven pensades per a cada día de l’any 2011, però si entreu a la seua pàgina, podeu seleccionar la peça que vulgueu escoltar.

Si entreu a: http://365musicaltweets.com/player/ …podreu gaudir d’un minut de música pianística per a cada día.

Micronotícies: "Twitterconcert" per a cor i orquestra

El cor de la Orquestra Filarmònica de Calgary (Canadà) ha tingut una divertida i original idea: demanar als seus seguidors que enviaren missatges mitjançant Twitter amb recomanacions sobre com combatre el fred en el dur hivern de la seva ciutat.

Amb les recomanacions rebudes, el cor va fer una versió per esclafir a riure de l’obra Carmina Burana!! Aquí sota hi teniu el lloc exacte de Calgary i el vídeo del cor.

Ver mapa más grandeMicronotícies: Apareix una valuosa carta de Beethoven!

S’ha trobat una carta de tres pàgines del famós compositor. Ara està guardada a l’Institut Brahms (Alemanya) en capses especials, ja que és una carta molt antiga.

Dins d’ella, Beethoven li demanava al seu amic i compositor, Franz Anton Stockhausen que li ajudés a trobar comprador per a la seva última obra, la “Missa solemnis, que més tard ha resultat ser una de les obres més interesants de Beethoven.

Pareix mentida que en aquell moment el mateix compositor tingués dificultats per trobar algú que li comprés una obra tan important!

La carta té la data de juliol de l’any 1823, i es podrà visitar l’Institut Brahms per a veure-la fins el dia 29 d’aquest mes.

Aprofitant que parlem de Beethoven, aquí us deixo un vídeo d’una jugadora d’un joc en xarxa que va interpretar l’Oda a l’Alegría d’aquest mateix compositor al piano virtual que hi havia al joc:

També teniu aquí una versió amb un piano gegant de Fur Elise (“Per a Elisa“), de Beethoven. Sabíeu que als americans els agraden molt aquests pianos de peus? Fins i tot fan concursos per parelles! Si remeneu per youtube, en trobareu molts!

Micronotícies: Tal setmana com avui… un debut espectacular al món del cant!


Una setmana com aquesta, fa 50 anys, la catalana Montserrat Caballé s’estrenava com a cantant soprano al teatre del Liceu de Barceloan. Esta setmana ha tornat per a celebrar-ho i ha estat rebuda amb els braços oberts, igual que el día que va debutar.

Encara té per davant molts concerts per davant, i molts d’ells a Espanya. Felicitats i esperem que li dure molt!