Primera cançó de flauta: “Rondin Picotin”

Aquí us deixo la primera cançó que hem treballat amb la flauta els alumnes de 3r. Aquesta cançó esta situada dins de la pàgina de “La flauta màgica”, un projecte que utilitzarem aquest trimestre per a aprendre música (en totes les seves vessants: llenguatge musical, audició, musicologia, flauta…) en el qual la flauta dolça ho envolta tot. Això ens ajudarà a conèixer millor aquest instrument que seguirem estudiant els següents cursos.

Captura de pantalla 2015-04-19 a las 19.01.21

Nota per a les famílies:

Ja haureu vist que aquest cap de setmana els vostres fills/filles (alumnes de 3r C i 3r A, 3r B ho portaran el proper cap de setmana), els alumnes han portat a casa el dossier de flauta dolça que vam donar a classe. L’objectiu d’això era que us l’ensenyessin i us fessin cinc cèntims del què vam parlar de la flauta dolça, de la importància que té tenir-ne una bona cura del instrument. A classe hi vam incidir molt en què és un instrument, i per tant no es pot utilitzar per a jugar ni s’ha de traure de la funda més que per a practicar i treballar. És convenient que ells se n’adonen d’aquest fet i que vosaltres en sigueu sabedors (i si és mitjançant ells, que us explicaran, millor).

També cal que sapigueu que la flauta la guardarem, durant aquestes primeres sessions, a la classe de música. En un moment donat, quan a classe ja s’hauran treballat els hàbits d’estudi del instrument, els deixaré emportar-se la flauta a casa per a què ells treballen amb ella tal i com ho fem a classe.

Aquest primer contacte amb la flauta és molt important, ja que adquirir bons hàbits en la utilització d’aquest instrument farà que:

  • Augmenti la capacitat de concentració en el treball no només amb la flauta, sino amb les altres àrees: l’estudi amb la flauta és la tasca que més concentració els exigeix de totes les que fan a l’escola, ja que el cervell treballa a fons els dos hemisferis a la vegada i l’activitat neuronal mentre s’assaja amb un instrument és molt elevada.
  • Es facin més responsables: ara tenen un instrument propi. Hem explicat que si el cuiden bé, a més, els pot durar almenys fins que tinguin 16 anys. També hem parlat de com netejar-lo i guardar-lo.
  • Tinguin una certa independència a l’hora d’estudiar, i sàpiguen fer-ho al ritme que cadascú necessita: l’estudi de la flauta va del que és més fàcil al què és més difícil, i quan ells seran capaços d’estudiar la flauta correctament tot sols, hauran d’autogestionar-se aquesta tasca, reflexionar en quin punt han d’invertir més temps per a estudiar. Això els fa adonar-se dels seus punts febles a l’hora d’estudiar una determinada cançó, on han d’utilitzar més temps.

Ja veieu, que l’estudi de la flauta no és tonteria! Aquest, està molt relacionat amb la competència marcada pel currículum d’aprendre a aprendre. Fer-ho bé pot ajudar molt als vostres fills a nivell global, a tot tipus d’àrees i situacions. Per acabar, un deixo aquest vídeo de TED, que us explica molt bé el què passa pel cap d’una persona que toca un instrument: